قانون حلال چیست؟

اعمال حلال در قرآن به شرح زیر است:

  1. فقط انسان مسلمان می تواند حیوان را ذبح کند. در بسیاری از متون نیز ذکر شده است که اگر یهودیان و مسیحیان حیوانات را در ادامه مراحل (رویه حلال) ذبح کنند، گوشت طبق قوانین غذایی اسلام حلال است.
  2. حیوان را باید با چاقوی تیز با بریدن رگ گردن و شریان کاروتید و نای ذبح کرد.
  3. آیه قرآن را هنگام ذبح حیوان باید خواند که به تسمیهیا شهادت معروف است.
  4. در زمان ذبح حیوان باید زنده و سالم باشد. حداکثر مقدار خون باید از رگ­های لاشه تخلیه شود.
  5. خوردن گوشت حیوانی که مرده یادر فرآیند حلال ممنوع شده است در اسلام حرام است.

گواهی حلال چیست؟

گواهی حلال سندی است که تضمین می‌کند محصولات و خدماتی که برای جمعیت مسلمان ارائه می‌شود، الزامات شریعت اسلامی را برآورده می‌کنند و بنابراین برای مصرف در کشورهایی با اکثریت مسلمان و در کشورهای غربی که گروه قابل توجهی از جمعیت مسلمان وجود دارد، مناسب است.

گواهی حلال فرآیندی است که ویژگی ها و کیفیت محصولات را طبق قوانینی که توسط شورای اسلامی تعیین شده است و اجازه استفاده از نشان حلال را می دهد، تضمین می کند.

عمدتا برای محصولات گوشتی و سایر محصولات غذایی مانند شیر، غذاهای کنسرو شده و مواد افزودنی استفاده می شود.

برای فرآورده های گوشتی حلال گواهیمی­شود که حیوانات در یکمرحله  ذبح شده اند، خون ها کاملا خارج شده اند  و گوشت آنها با حیواناتدیگری که ذبح شده اند و به ویژه با گوشت خوک تماس نداشته است.

محصولاتی که داراینشان حلال هستند اغلب با نماد حلال یابا حرف M مشخص می شوند)زیرا حرف K برای شناسایی محصولات کوشر برای جمعیتیهودی استفاده می شود).

چرا لوازم آرایشی و دارویی گواهی حلال دارند؟

لوازم آرایشی و دارویی نیاز به گواهی حلال دارند زیرا این شرکت ها از تولیدات حیوانی استفاده می کنند. مثلاً الکل در عطرها وجود دارد، چربی خوک در رژلب ها و بالم لب ها وجود دارد، محصولات آرایشی و بهداشتی از فرآورده های جانبی خوک، مرغ، بز و غیره استفاده می کنند که از نظر شرعی حرام می باشند. بنابراین، لوازم آرایشی و دارویی که دارای گواهی حلال هستند، صرفاً به این معناست که حاویمواردی نیستند که برای پیروان اسلام حرام است.

چرا شرکت ها برای محصولات خود گواهی حلال می گیرند؟

شرکت ها در حال دریافت گواهی حلال برای محصولات خود هستند تا محصولات آنها به کشورهای اسلامی صادر شود. لازم به ذکر است که پیروان اسلام ۱.۸ میلیارد نفر از جمعیت جهان را تشکیل می دهند، یعنی ۲۴.۱ درصد از جمعیت جهان . علاوه بر این، در بسیاری از کشورهای اسلامی فقط غذاهای دارای گواهی حلال مجاز هستند.

طبق چندین گزارش، بازار غذای حلال حدود ۱۹ درصد از بازار جهانی مواد غذایی را تشکیل می دهد. بنابراین، برای خدمت به بازارهای بزرگتر، برای پاسخگویی به تقاضا و زنجیره تامین، بسیاری از شرکت ها برای محصولات خود گواهی حلال دریافت می کنند.

به غیر از  غذاهای حلال و لوازم آرایشی، اصطلاح دیگر «گردشگری حلال» است. در این هتل ها و رستوران ها مشروبات الکلی سرو نمی کنند و فقط غذاهای حلال در رستوران های آنها سرو می شود. در بسیاری از هتل ها، امکانات اسپا و استخر برای مردان و زنان مجزا است.

چه مسائلی در مورد گواهی حلال مطرح شده است؟

  1. بهای تمام شده محصولات دارای گواهی حلال افزایش مییابد زیرا فرآیند صدور گواهینامه بدون هزینه نیست. همچنین، برای دریافت گواهی حلال، باید چندین اصلاح در فرآیند ساخت انجام شود.
  2. در چندین بخش، فرصت های شغلی برای غیرمسلمانان فراهم نیست – کشتارگاه حلال.
  3. گواهی حلال یک فرآیند تبعیض آمیز نسبت به غیر مسلمانان به ویژه در صنعت گوشت حلال است.
  4. هیچ فرآیند استاندارد گواهی حلال تا به امروز وجود ندارد. این بدان معناست که محصولات دارای گواهی حلال از یک کشور ممکن است در کشور دیگر به رسمیت شناخته نشوند. به عنوان مثال، گواهی حلال هند در امارات متحده عربی نامعتبر است.
  5. جالب است بدانید که غذاها یا محصولات دارای گواهی حلال برای جوامع دیگر منعی ندارند. هر کسی که پیرو هر دینی باشد می تواند غذا و محصولات دارای گواهی حلال را مصرف کند.