بازرسی کشاورزی

کشاورزی ارگانیک

کشاورزی ارگانیک سیستم استاندارد تولید و فرآوری محصولات بدون کاربرد نهاده‌های شیمیایی غیر مجاز است گواهی ارگانیک در بردارنده نام شرکت گواهی‌دهنده، نام صاحب محموله، نوع محصول یا فرآوری و مقدار محصول است. آسکو بین‌الملل نماینده رسمی و انحصاری CERES-GmbH در ایران پس از انجام بازرسی و بررسی مدارک و مستندات به صدور گواهی ارگانیک می‌پردازد.

گواهینامه سلامت محصولات کشاورزی Global G.A.P

(Good Agricultural Practice (G.A.P به معنی عملیات خوب کشاورزی مبتنی بر اصول فنی است. در این فرآیند، محصول سالم که با حداقل مصــرف نهـاده‌های شیمیـایی در قـالـب مدیـریـت تغـذیـه تلـفـیـقـی (Integrated Nutrition Management) و مدیریت تلفیقی آفات و بیماری‌ها (Integrated Pest Management) در اراضی عاری از فلزات سنگین و در فقدان مایکوتوکسین‌ها (سمومی که معمولا پس از برداشت محصول در انبار و یا در فرآیندهای فرآوری از آلودگی‌های میکروبی تولید می‌گردند) تولید شده است به دست مصرف کننده می‌رسد. تولیدکننده در راستای اخذ این گواهی باید تلاش کند که به تغذیه تلفیقی گیاه (ترکیب کودهای شیمیایی، آلی و زیستی به منظور کاهش مصرف کودهای شیمیایی) و مدیریت تلفیقی آفات و بیماری‌ها (استفاده ترکیبی از سموم شیمیایی و عوامل کنترل بیولوژیک) در کنار سایر روش‌های مدیریت تلفیقی (روش‌های مکانیکی و به زراعی) بپردازد و بدین ترتیب میزان پسماند این ترکیبات در زنجیره‌ی غذایی محدود گردد. آسکو بین‌الملل نماینده رسمی و انحصاری CERES-GmbH در ایران پس از انجام بازرسی و بررسی مدارک و مستندات به صدور گواهی Global G.A.P می‌پردازد.

حد مجاز آلاینده‌ها

پیرو مصوبه وزارت جهاد کشاورزی در سال ۱۳۹۷ شمسی و پیرو برنامه ششم توسعه در راستای تولید محصول سالم از طریق کاهش مصرف کودها و سموم شیمیایی که منجر به آلودگی محصولات زراعی و باغی و آسیب به محیط زیست می‌گردد شرکت آسکو با اهتمام شعب خود در تمامی استان ها با دارا بودن دفاتر فعال، آماده بازرسی و نمونه‌برداری از خاک، آب و محصولات کشاورزی است تا نتایج خود را برای ارائه به ادارات کشاورزی استان ها برای صدور مجوز رعایت حد مجاز آلاینده‌ها تقدیم نماید.

استاندارد GMP Plus

خوراک دام نقش برجسته‌ای در صنعت مواد غذایی جهانی دارد. خوراک تولیدی  در غذاها، فیبر و اشکال مشابه برای تغذیه حیوانات در انواع مختلفی از شرایط کشاورزی استفاده می‌شود. شرکت‌هایی که گواهی سیستم GMP+ تولید خوراک را دارند، دارای توانایی ارائه محصولات خود در سراسر جهان می‌باشند. این سند، شهرت شرکت‌ها را تقویت می‌کند. در عین حال، این استاندارد با سایر برنامه‌های ملی و بین‌المللی هماهنگ است و می‌تواند به راحتی با سایر سیستم‌ها ادغام شود. مزیت صدور این گواهینامه، افزایش ردیابی در زنجیره تولید غذا است که به این ترتیب، اطمینان حاصل می‌شود که خوراک‌های حیوانات، سالم و با کیفیت بالا تولید می‌شوند.

استاندارد SEDEX

SEDEX سازمانی جهانی است که شیوه‌های کسب و کار مسئولانه و اخلاقی و فرآیندهای بهبود در زنجیره تأمین جهانی را توسعه می‌دهد. رویکرد SEDEX به خریداران و تأمین کنندگان کمک می‌کند تا  مدیریت مخاطرات اجتماعی و زیست محیطی را در به اشتراک گذاری و تبادل اطلاعات  فراهم کنند و آموزش‌هایی را برای کمک به شرکت‌ها در طراحی و مدیریت خطرات در زنجیره تأمین فراهم می‌کند.

Global GAP GRASP

GRASP) GLOBAL G.A.P. Risk Assessment on Social Practice) در دنیای امروز سلامتی، ایمنی شغلی و رفاه کارکنان از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که زیرساخت‌های هر سازمانی مبتنی بر منابع انسانی است و با استقرار GRASP  توسط شرکت بازرسی بین‌المللی آسکو این امکان در لایه‌های مختلف صنعت کشاورزی برای اولین بار در کشور محقق خواهد شد.

SA 8000 Standard

استاندارد SA 8000 مسائلی شامل کار اجباری و کودک آزاری، آزادی اجتماعات و مذاکرات جمعی، سلامت و ایمنی شغلی، اقدام انضباطی، تبعیض، ساعت کاری، دستمزد و شبکه‌های مدیریتی را در برمی‌گیرد.

گواهینامه حلال (HALAL) مواد غذایی

انستیتوی استانداردها و اوزان و مقادیر کشورهای اسلامی (SMIIC) وابسته به سازمان همکاری اسلامی (OIC) رسماً در سال ۲۰۱۰ در آنکارا تأسیس و استاندارد حلال را تدوین نموده و به اعتباردهی محصولات از این منظر می‌پردازد. مصرف مواد غذایی حلال، نه تنها در کشورهای مسلمان بلکه در سایر کشورهای غیرمسلمان نیز تقاضای بالایی دارد. OIC سازمانی با ۵۷ کشور عضو در ۴ قاره است. اخذ گواهینامه حلال، راهگشای شما به بازارهای جهانی به بزرگی بیش از پنج میلیارد دلار در سال است.

استاندارد ایمنی مواد غذایی انگلستان BRC

(سیستم ایمنی غذایی BRC استاندارد سیستم و محصول) چارچوب مدیریتی برای کنترل عملیاتی در بخش تولید، پردازش و بسته‌بندی مواد غذایی به منظور اطمینان از ایمنی، یکپارچگی، قانونی بودن و کیفیت مواد غذایی است. استاندارد BRC در برگیرنده الزامات سیستم مدیریت کیفیت، سیستم HACCP، الزامات شرایط عملیات خوب تولید (GMP) است. شرکت بازرسی بین‌المللی آسکو با همکاری با شرکت‌های مجاز در زمینه صدور گواهی BRC ارائه خدمات در این حوزه را ممکن می‌سازد.

استاندارد غذایی IFS

استاندارد غذایی IFS در ممیزی تولیدکنندگان مواد غذایی شناخته شده است. تمرکز این استاندارد، بیشتر روی ایمنی مواد غذایی و کیفیت فرآیندها و محصولات است و مربوط به شرکت‌های فرآوری مواد غذایی و شرکت‌هایی است که محصولات غذایی را بسته‌بندی می‌کنند.

استاندارد ISO22000

استاندارد  سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی نام دارد و برای سازمان‌هایی است که در زنجیره مواد غذایی فعالیت دارند. این استاندارد را می‌توان در حوزه‌های کشاورزی، حمل و نقل، تولید، بسته‌بندی، رستوران‌ها و هر شرکت دیگری که در زمینه مواد غذایی فعالیت می‌کند استقرار داد.

(HACCP) Hazard Analysis, Critical Control Point

به معنی تجزیه و تحلیل خطر و شناسایی نقاط کنترل بحرانی برای عاری سازی مواد‌غذایی از هر گونه خطر احتمالی است. این استاندارد هم برای تمام زنجیره مواد‌غذایی کاربرد دارد و یکی از الزامات و زیر مجموعه‌های استاندارد ISO 22000 نیز است.

 (GMP) Good Manufacturing Practice

شرکت‌های فعال صنایع غذایی، که به طور نزدیک با سلامت انسان در ارتباط هستند به منظور واردات مواد اولیه مورد نیاز در فرآیند تولید محصولات خود نیازمند ثبت منبع و اخذ گواهی GMP از سازمان غذا و دارو هستند، فرآیند بازرسی و ممیزی از واحدهای تولیدی خارج از کشور توسط شرکت‌های بازرسی مورد تائید سازمان غذا و دارو و بر اساس استانداردهای سیستم مدیریت کیفیت
مواد‌غذایی مانند IFS, BRC, FSSC22000, ISO 22000, HACCP انجام می‌گیرد.